Svijet

Netanjahu poručio Britaniji i Njemačkoj: Izrael će sam donositi svoje odluke

Netanjahu poručio Britaniji i Njemačkoj: Izrael će sam donositi svoje odluke
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Netanjahu poručio Britaniji i Njemačkoj: Izrael će sam donositi svoje odluke

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da će Izrael sam donositi svoje odluke.

Oni svi imaju razne prijedloge i savjete. Ja to cijenim. Ali želim da bude jasno - mi ćemo naše odluke donositi sami i izraelska država će učiniti sve što je neophodno da se odbrani", rekao je Netanijahu poslije sastanka sa ministrima spoljnih poslova Velike Britanije i Njemačke, prenosi Gardijan.

Ranije danas je britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kameron izjavio da je došao na sastanak da bi iskazao solidarnost sa Izraelom, ali i da se nada da će njegov odgovor na napad Irana biti "pametan i ograničen što je više moguće", prenio je Bi-Bi-Si njuz.

Ministarka spoljnih poslova Njemačke Analena Berbok je poslije sastanka upozorila, kao i Kameron, da na Bliskom istoku ne smije da se desi eskalacija sukoba.

"To ne bi nikome bilo od pomoći, ni sigurnosti Izraela, ni desetinama taoca koji su i dalje u rukama Hamasa, ni mnogim ljudima u Iranu koji pate pod tim režimom, ni ostalim državama u regionu koje prosto žele da žive u miru", rekla je Berbok.

Predsjednik Irana Ebrahim Raisi je danas, povodom parade uoči Dana vojske, upozorio da naredna iranska uzvratna operacija protiv Izraela ne bi bila "ograničena", dodajući da je prethodna ''Operacija iskreno obećanje'' bila kažnjivog, ali ne i sveobuhvatnog karaktera.

Iran je u noći između subote i nedjelje izvršio napad dronovima i balističkim i krstarećim raketama na Izrael kao odmazdu zbog napada 1. aprila na iranski konzulat u Damasku, za koji je okrivio Izrael.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije