Svijet

Pratite nas na Google news

Novi napad talibana u Avganistanu, ubijeno devet vojnika

Novi napad talibana u Avganistanu, ubijeno devet vojnika
Foto: Reuters Ilustracija | Novi napad talibana u Avganistanu, ubijeno devet vojnika
Tanjug

KABUL - Najamnje devet avganistanskih vojnika ubijeno je u napadu talibana na punkt bezbjednosnih snaga u zapadnoj provinciji Farah, saopštili su danas zvaničnici.

Portparol guvernera te provincije Mohamad Naser Mehri saopštio je da se napad odigrao sinoć i da su u napadu ranjena još četiri vojnika.

Kako je prenio AP, poslije napada uslijedio je četvoročasovni okršaj u kojem je ubijeno 17 talibana.

Prema riječima Mehrija, bili su angažovani i avganistanski borbeni avioni.

U prošlonedjeljenom napadu talibana na vojnu bazu u južnoj provinciji Kandahar ubijena su 43 avganistanska vojnika, podsjeća AP.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije