Svijet

Novi neredi u Parizu, policija upotrijebila suzavac

Novi neredi u Parizu, policija upotrijebila suzavac
Foto: Tanjug/AP | Novi neredi u Parizu, policija upotrijebila suzavac

PARIZ - Francuska policija u više navrata je danas bacila suzavac, kada su neki od učesnika protesta "žuti prsluci" pokušali da skrenu sa odobrene maršrute, dok su drugi prevrtali velike kante u potrazi za flašama koje bi mogli da upotrijebe kao oružje.

Na ulicama Pariza i u subotu se okupilo više stotina ljudi na jednoj od sedam rasutih demonstracija, koje se održavaju 14. vikend zaredom u tom gradu.

Marš je počeo kod Trijumfalne kapije, odakle su učesnici prošli ulicama u kojima se nalaze butici "visoke mode", a potom i studentskim kvartovima.

Proteste, koji su počeli zbog povećanja poreza na gorivo, a prerasli u masovni pokret protiv predsjednika Emnauela Makrona i njegove politike, obilježilo je nasilje.

Kako napomminje AP, ankete i sve manji broj okupljenih na protestima pokazuju da opada podrška javnosti demonstracijama, koje su često prerastale u šokantno nasilje između demonstranata i policije.

Prošle nedjelje u sukobima sa policijom jedan demonstrant je izgubio dio šake. Opširnije o tom uznemirujućem slučaju možete pročitati klikom OVDJE.

Američka agencija ističe da je jedan od protesta, koji je zakazan za kasnije u subotu, organizovan kako bi se osudio antisemitizam, nakon nedavnih antisemitskih vandalskih napada, koji su doveli do porasta zabrinutosti u zemlji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije