Svijet

Otkrio policiji zašto je otvorio vrata aviona u toku leta (VIDEO)

Otkrio policiji zašto je otvorio vrata aviona u toku leta (VIDEO)
Foto: Pixnio | Otkrio policiji zašto je otvorio vrata aviona u toku leta (VIDEO)

SEUL - Putnik na letu "Asiana Airlinesa" koji je otvorio vrata za izlaz u nuždi dok je avion dolazio na slijetanje u Južnu Koreju rekao je policiji da je to učinio jer se osjećao kao da se guši i želio se brzo iskrcati jer mu je bilo neudobno.

Muškarac u svojim tridesetima otvorio je vrata za hitne slučajeve u petak kada je Airbus A321 bio oko 213 metara iznad tla dok je slijetao u međunarodni aerodrom "Daegu", izazvavši paniku u letjelici.

"Tokom policijskog ispitivanja, muškarac je rekao zvaničnicima da je bio pod velikim stresom nakon nedavnog gubitka posla i da je otvorio vrata jer je želio brzo sići nakon što je osjetio gušenje", izvijestila je južnokorejska novinska agencija "Yonhap".

Citiran je policijski detektiv iz Daegua: "Osjetio je da let traje duže nego što je trebao biti i osjetio je gušenje u kabini."

Policija je u subotu tražila nalog za pritvor uhapšenog muškarca zbog kršenja Zakona o sigurnosti vazdušnog prometa i drugih prekršaja, rekao je "Yonhap". Zvaničnici su muškarcu dali prezime Lee, ali ne i puno ime, kao što je to uobičajno.

Devet putnika poslano je u bolnicu zbog problema s disanjem nakon incidenta koji je mnoge putnike prestrašio.

Svi su pušteni nakon otprilike dva sata, prenosi "AlJazeera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije