Svijet

Patrušev: Ruski poljoprivredni izvoz samo u prijateljske zemlje

Patrušev: Ruski poljoprivredni izvoz samo u prijateljske zemlje
Foto: Hans/Pixabay | Patrušev: Ruski poljoprivredni izvoz samo u prijateljske zemlje

SANKT PETERBURG - Ruski ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev izjavio je da bi žetva žitarica u toj zemlji ove godine mogla da dostigne 130 miliona tona, što bi bilo dovoljno da pokrije domaće potrebe i obezbijedi izvozni potencijal.

Govoreći na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF), on je ukazao na brojne izazove, kao što su prekinuti lanci snabdijevanja i teškoće s finansijskim obračunima, ističući da Rusija mora da savlada te prepreke kako bi obezbijedila hranu zemljama kojima je najpotrebnija.

"Naši poljoprivredni proizvodi biće na stranim tržištima, ali samo u onim zemljama koje su nam prijateljske, koje nam ne stvaraju prepreke i poteškoće", rekao je Patrušev novinarima, prenosi Raša tudej.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio prošlog mjeseca da Rusija ove godine očekuje veliki rod žitarica, uključujući rekordnu žetvu pšenice, napominjući da se niz zemalja suočava s prijetnjom glađu, a krivica za takvu situaciju je, po njemu, u potpunosti na "zapadnim elitama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije