Svijet

Peskov: Putin izdavao uputstva nakon napada dronom na Moskvu

Peskov: Putin izdavao uputstva nakon napada dronom na Moskvu
Foto: Tanjug/AP | Peskov: Putin izdavao uputstva nakon napada dronom na Moskvu

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin je stalno dobijao obaveštenja na dan napada dronom na Moskvu i Moskovsku oblast, dobijao izvještaje, uključujući i telefonom, a kasnije je izdavao određena uputstva, budući da je predsjednik i vrhovni vojni komandant, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Putin je dobijao izveštaje i od Ministarstva odbrane i Ministarstva za vanredne situacije, i od šefova regiona - Moskve i Moskovske oblasti. Izvještaji su stizali stalno. Pošto su informacije veoma brzo ažurirane, to su bili stalni telefonski pozivi. Zatim su uslijedila odgovarajuća uputstva šefa države, naređenja vrhovnog komandanta, i tako dalje“, rekao je Peskov o Putinovom rasporedu tog dana.

 "Predsjednik zemlje kao što je Ruska Federacija je zapravo na funkciji danonoćno", kazao je Peskov za tv kanal Rusija 1.

 Odlomak intervjua Peskova za emisiju "Moskva. Kremlj. Putin." danas je objavljen na Telegram kanalu ruskog novinara Pavela Zarubina, prenosi TAS S.  

 Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, Ukrajina je u utorak ujutro izvršila teroristički napad dronom na objekte u Moskvi. 

 Uključeno je bilo osam bespilotnih letelica: pet je oboreno iz kompleksa protivvazdušnih topova u Moskovskoj oblasti, tri su potisnute elektronskim ratovanjem i skrenule su sa predviđenih ciljeva.

 Pokrenut je krivični postupak po članu o terorističkom aktu.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije