SP Qatar 2022.

Svijet

Peskov objasnio Putinovu odluku o mobilizaciji

Peskov objasnio Putinovu odluku o mobilizaciji
Foto: Kremlin.ru | Peskov objasnio Putinovu odluku o mobilizaciji
Nezavisne novine

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je odluka ruskog predsjednika Vladimira Putina o djelimičnoj mobilizaciji povezana sa činjenicom da se Rusiji sada de fakto suprotstavlja blok NATO sa svim svojim logističkim kapacitetima.

"Predsjednik je u jučerašnjem obraćanju dao jasan opis i obrazložio razloge za donošenje takve odluke. Činjenica je da je specijalna operacija počela za ispunjavanje ciljeva u Ukrajini. Sada smo, de fakto, suočeni sa blokom NATO-a sa svim njegovim logističkim mogućnostima, zbog čega je ovo dovelo do takve potrebe", rekao je Peskov na konferenciji za novinare, prenosi Izvestija.

Kako je rekao, status ruske specijalne vojne operacije ostao je nepromijenjen nakon što je proglašena djelimična mobilizacija.

"To je specijalna vojna operacija", rekao je Peskov i dodao da se status vojnih dejstava u Ukrajini nije promijenio ni na koji način, odgovarajući na pitanje da li djelimična operacija znači da se specijalna operacija u Ukrajini sada može zvati ratom.

Portparol Kremlja je izvještaje o redovima na granicama i kupovini karata zbog mobilizacije nazvao pretjeranim.

"Ova informacija je veoma preuveličana. Mnogo je lažnih informacija. Morate biti oprezni da ne postanete žrtva lažnih informacija", rekao je Peskov, prenijela je agencija TASS.

Ruski predsjednik potpisao je juče ukaz o djelimičnoj mobilizaciji, prvoj u Rusiji od Drugog svjetskog rata.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije