Svijet

Pratite nas na Google news

Počinju najveći vojni manevri u ruskoj istoriji

Počinju najveći vojni manevri u ruskoj istoriji
Foto: Asia Times | Počinju najveći vojni manevri u ruskoj istoriji
Srna

MOSKVA - Rusija će sutra početi najveće vojne manevre u svojoj istoriji u kojima će učestvovati 300.000 ruskih vojnika, zajedno sa kineskim i mongolskim.

Masovno raspoređivanje i učestvovanje kineske i mongolske vojske u vježbama nazvanim "Vostok-2018" (Istok-2018), koje će trajati do 17. septembra u istočnom Sibiru i na ruskom Dalekom istoku, događa se u trenutku kada su prisutne napetosti između Rusije i Zapada.

Ruska vojska uporedila je ove manevre sa akcijom "Zapad-81", vojnom vježbom u kojoj je prije gotovo 40 godina bilo mobilisano između 100.000 i 150.000 vojnika iz Varšavskog pakta u Istočnoj Evropi, što su bili najveći manevri ikada organizovani u sovjetskoj eri.

Na vježbi "Vostok-2018" učestvovaće cijeli moderni repertoar ruske vojske -

rakete "iskander", koje mogu da nose nuklearne glave, tenkovi "T-80" i "T-90" i najnoviji borbeni avioni "Su-34" i "Su-35".

Na moru će ruska flota rasporediti nekoliko fregata opremljenih raketama "kalibar", uspješno primijenjenim u Siriji.

NATO je ovu vježbu osudio kao vježbu za "sukob velikog obima", navode vojni portali.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije