Svijet

Pratite nas na Google news

Policajac koji je uhapsio El Čapovog sina izrešetan sa 150 metaka

Policajac koji je uhapsio El Čapovog sina izrešetan sa 150 metaka
Foto: Screenshot | Policajac koji je uhapsio El Čapovog sina izrešetan sa 150 metaka
N.N.

Meksički policajac koji je učestvovao u hapšenju sina poznatog narkobosa Hoakina "El Čapa" Guzmana ubijen je na parkingu.

Likvidaciju su snimile kamere te se na videosnimcima vidi kako u srijedu ujutro dva muškarca s poluautomatskim puškama izlaze iz crvenog automobila i pucaju na bijeli nisan.

Zasjeda je trajala manje od 30 sekundi, ali za to kratko vrijeme napadači su uspjeli da pogode bijeli automobil s najmanje 150 metaka, piše "Daily Mail".

Crveni automobil pratio je bijeli do parkinga ispred trgovačkog centra u Kuliakanu, glavnom gradu meksičke savezne države Sinaloa.

Policajac koji je poginuo tokom ovog napada, identifikovan kao Eduardo N. (32), pripadao je elitnoj jedinici državne preventivne policije. Prema informacijama iz lokalnih medija, službenik je 17. oktobra učestvovao u hapšenju Ovidija Guzmana Lopeza, sina šefa narkokartela El Čapa Guzmana, prenosi "Index.hr".

Lokalne vlasti istražuju incident i provode istragu o tome da li je za ovaj napad odgovorna kriminalna banda.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije