Svijet

Policajac ubio sina bivšeg predsjednika Njemačke

Policajac ubio sina bivšeg predsjednika Njemačke
Foto: Šlospark Klinika | Policajac ubio sina bivšeg predsjednika Njemačke

Fric von Vajsaker, sin bivšeg njemačkog predsjednika, ubijen je u napadu hladnim oružjem u utorak naveče.

Von Vajsaker, ljekar, držao je predavanje u bolnici Šlospark u Berlinu kada mu je prišao muškarac iz auditorijuma, izjavila je portparol policije, prenose njemački mediji.

Pedesetdevetogodišnji Fric je umro na licu mjesta, a napadač je priveden.

Napadač je navodno policajac koji je prisustvovao predavanju privatno, a ne kao službeno lice.

Dvadesetak ljudi bilo je na predavanju u prostoriji u psihijatrijskom dijelu bolnice. Nekoliko prisutnih na predavanju je zadržalo napadača i predalo ga policiji. Pokrenuta je istraga ubistva.

Von Vajsaker bio je specijalista interne medicine, navodi se na internet stranici bolnice. Njegov otac Ričard von Vajsaker, koji je umro prije četiri godine, obavljao je dužnost gradonačelnika Berlina od 1981. do 1984. godine i njemačkog predsjednika od 1984. do 1994. godine.

Fric von Vajsaker ima ženu i troje djece. Studirao je u Hajdelbergu. Radio je u Univerzitetskoj bolnici u Frajburgu kao ljekar, a od 2005. bio je glavni ljekar Odjela interne medicine i gastroenterologije u Šlospark Klinici, privatnoj bolnici, u palati Šarlotenburg.

Na klinici se organizuju redovna predavanja koja su obično usmjerena na medicinski zainteresovane laike koji žele da nauče o bolestima i mogućnostima liječenja, piše "Frankfurter Allgemeine Zeitung", prenosi "Radiosarajevo.ba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije