Svijet

Pratite nas na Google news

Pompeo: Iran odgovoran za raketne napade na Izrael

Pompeo: Iran odgovoran za raketne napade na Izrael
Foto: Tanjug/AP | Pompeo: Iran odgovoran za raketne napade na Izrael
Srna

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majkl Pompeo optužio je Iran da stoji iza nedavnih raketnih napada na Izrael iz Pojasa Gaze.

"Iran koristi svog terorističkog saveznika Palestinski islamski džihad da napada našeg velikog saveznika Izrael. Iran ne želi mir u regionu i napredak palestinskog naroda, već želi još sukoba. Sve dok se ne pozabavimo prijetnjama Irana nasilje će se nastaviti", napisao je Pompeo na "Tviteru".

On je dodao da je jedina mogućnost koja preostaje da se nastavi pritisak na Iran da prekine sa podrškom terorističkim grupama u regionu.

U posljednja dva dana sukoba Izraela i Palestinskog islamskog džihada ubijena su 34 Palestinca, među kojima su i komandant ove grupe Baha Abu al-Ata i njegova supruga.

Oko 450 raketa ispaljeno je iz Gaze, ali nije bilo žrtava na izraelskoj strani.

Vjeruje se da Iran i Sirija finansiraju Palestinski islamski džihad, kao i da je povezan sa libanskim Hezbolahom

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije