Svijet

Porodica tuži "Google Maps" zbog pogibije oca

Porodica tuži "Google Maps" zbog pogibije oca
Foto: Pixnio | Porodica tuži "Google Maps" zbog pogibije oca

HIKORI - Filip Pakson (47) koristio je "Google Maps" da se odvoze kući s rođendanske zabave svoje kćeri 30. septembra prošle godine kada je njegov Jeep Gladiator prateći rutu uletio u Snou Krik u Hikoriju u Sjevernoj Karolini i utopio se, navodi se u tužbi podnesenoj u utorak.

Tokom putovanja gospodina Pakssona, GPS ga je stavio na nepoznatu rutu gdje je bio most koji se srušio prije gotovo deset godina i nikada nije popravljen, stoji u tužbi.

Njegova porodica sada tuži "Google" za nemar, tvrdeći da nije uspio ažurirati svoj navigacioni sistem.

Udovica gospodina Pakssona, Alisija, rekla je: "Naše djevojke pitaju kako i zašto je njihov tata nastradao, a ja sam u nedostatku riječi koje mogu razumjeti jer, kao odrasla osoba, još uvijek ne mogu razumjeti kako oni koji su odgovorni za GPS uputstva to dozvolili."

Državni policajci koji su pronašli tijelo oca dvoje djece u njegovom kamionetu rekli su da u blizini mosta nije bilo prepreka ili znakova upozorenja.

Odvezao se s nezaštićene ivice i srušio se u provaliju duboku skoro sedam metara, stoji u tužbi.

Takođe je imenovala nekoliko privatnih firmi za upravljanje imovinom koje su navodno odgovorne za most i okolno zemljište.

U tužbi se dodaje da je "Google" prethodno bio obaviješten o kolapsu te je nekoliko puta pokušano ažurirati informacije o toj ruti.

"Googleov" potparol je rekao: "Imamo najdublje saosjećanje s porodicom Paksson. Naš cilj je pružiti tačne informacije o rutama u Kartama i razmatramo ovu tužbu", prenosi "Lbc".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije