Svijet

"Presušile" benzinske pumpe širom Britanije

"Presušile" benzinske pumpe širom Britanije
Foto: Michoko Href/Pixabay | "Presušile" benzinske pumpe širom Britanije
Tanjug

LONDON - Benzinske stanice širom Velike Britanije ostaju bez goriva, a pojedine velike industrijske grupacije u engleskim gradovima javljaju da je 50 do 90 posto pumpi "presušilo", saopštilo je danas Udruženje trgovaca motornim gorivima.

Akutni nedostatak vozača kamiona u Velikoj Britaniji naveo je stanovnike u nekim engleskim gradovima na paničnu kupovinu goriva, i doveo do stvaranja kilometarskih kolona automobila na benzinskim pumpama, od kojih su mnoge ostale bez benzina i dizela ili su jednostavno zatvorene, prenosi Rojters.

"Neke od naših članica, velike industrijske grupe s obimnom mrežom prodajnih mjesta, izvještavaju da je od juče 50 posto pumpi 'suvo', a neke javljaju da je presahlo čak 90 odsto pumpi", izjavio je za TV Skaj Brajan Maderson, predsjednik Udruženja prodavaca benzina (PRA).

Ovo udruženje okuplja nezavisne maloprodavce goriva koji imaju 65-procentni udio u ukupnoj mreži britanskih benzinskih stanica.

Britiš petroleum je saopštio u nedjelju da je skoro jedna trećina njegovih pumpi u Britaniji ostala bez dvije glavne vrste goriva zbog panične kupovine, što je primoralo Vladu da suspenduje zakone o zaštiti konkurencije i da dozvoli kompanijama da rade udruženo kako bi se ublažila nestašica.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije