Svijet

Prijavila da je pronašla djecu obješenu u podrumu, sada je uhapšena

Prijavila da je pronašla djecu obješenu u podrumu, sada je uhapšena
Foto: Screenshot | Majka prijavila da je pronašla obješenu djecu u podrumu, sada je uhapšena

Ovog septembra, hitne službe u kući Lise Snajder (36) u Pensilvaniji (SAD) otkrili jezive prizore.

Tijela njenih 8-godišnjeg sina Konora i 4-godišnje kćerke Brinlija bili su u podrumu, obješeni na gredu. Oboje je još bilo živo, ali su nakon nekoliko dana preminuli u bolnici.


Povezana vijest:

Majka pronašla dvoje djece obješeno u podrumu 


Snajderova je policiji rekla da su joj djeca počinila samoubistvo. Kako je rekla, njenog sina su zlostavljali u školi i često je pričao da će se ubiti, ali "nije htio da umre sam".

Slučaj je šokirao svijet, a sada je doživio jezivi preokret.

Istraga je otkrila da je majka lagala, te je danas uhapšena. Policajci su prvo otkrili da njen sin nije bio zlostavljan, a onda je uslijedilo grozomorno otkriće - djecu je ubila majka. 

Njen advokat Denis Čarls odbio je da da izjavu za medije, a tužilac navodi da Lisa Snajder i dalje tvrdi da su se djeca ubila sama. Dodao je da imaju dokaze šta je učinila, ali motiv još uvijek nikom nije poznat, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Snajderova je s djecom živjela u naselju Albani Taunšip, a policajcima je rekla da su druga djeca zlostavljala njenog sina jer je bio "debeo", pa je odbio i da jede.

"Govorio mi je da mrzi školu, svakog dana je govorio da o tome ne želi pričati", rekla je istražiteljima, te dodala da joj je rekao da se želi ubiti, ali da ga je strah da "ode sam".

Tužilac je istakao da je majka tog jutra kupila uzicu za pse, s kojom su djeca bila obješena. Ona je ispričala, pak, kako su djeca došla iz škole, a sin je tražio da idu u podrum, da grade tvrđavu, pa je "uzeo dvije stolice i uzicu". 

Dok su djeca bila u podrumu, Snajderova je ispričala, ona je složila veš, igrala se s psom i zapalila cigaretu. Potom je sišla u podrum da vidi da li su djeca gladna.

Hitne službe su po dolasku pronašle djecu kako vise na gredi. Bili su udaljeni oko metar jedno od drugog. Snajders je rekla da nije mogla da ih podigne - malena je imala oko 18 kilograma, a dječak oko 68.

Potom je otrčala gore, pozvala broj za hitne slučajeve (911), ali u podrum se nije vratila.

Djeca su umrla tri dana kasnije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije