Svijet

Pratite nas na Google news

Prvi teretni voz iz Kine prošao kroz tunel na Bosforu

Prvi teretni voz iz Kine prošao kroz tunel na Bosforu
Foto: N.N. | Prvi teretni voz iz Kine prošao kroz tunel na Bosforu
Agencija

Ukupno 820 metara dug voz je postao prvi teretnjak koji je na šinama direktno stigao iz Kine u Evropu.

Kineski teretni voz China Railway Express na putu iz Kine u Evropu jutros je kroz tunel Marmaray ispod Bosfora prošao iz azijskog u evropski dio Istanbula, javlja Anadolija.

Riječ je o prvom teretnom vozu koji je prošao kroz Marmaray i koji direktno putuje iz Kine u Evropu, odnosno iz Xi’ana u Prag.

Veliki teretnjak je kroz tunel prošao u dvije komponente od kojih je jednu vukla lokomotiva Turskih željeznica, a drugu lokomotiva Željeznice Kine.

Ukupno 42 vagona natovarena elektroničkim proizvodima za 12 dana će preći 11.483 kilometra pruge kroz deset država i dva mora.

Ukupno 820 metara dug voz je tako postao prvi teretnjak koji je na šinama direktno stigao iz Kine u Evropu.

Turski ministar infrastrukture Cahit Turhan juče je u Ankari kazao da je period transporta robe iz Kine u Tursku i dalje ka Evropi znatno smanjen otvaranjem pruge "Željezni put svile" koja spaja Tursku i Kazahstan te otvaranjem željeznice i tunela Marmaray koji ispod Bosfora spaja Aziju i Evropu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije