Svijet

"Pulicer" za tinejdžerku koja se zatekla i snimila ubistvo Flojda

"Pulicer" za tinejdžerku koja se zatekla i snimila ubistvo Flojda
Foto: Screenshot/YouTube | "Pulicer" za tinejdžerku koja se zatekla i snimila ubistvo Flojda
Tanjug

​NJUJORK - Američki list "Mineapolis star tribjun" dobitnik je ovogodišnje Pulicerove nagrade u kategoriji udarnih vijesti za izvještavanje o smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijskog privođenja, dok su agencija Rojters i časopis "Atlantik" podijelili nagradu za "eksplanatorno novinarstvo".

Nekoliko ovogodišnjih dobitnika dobilo je priznanje za praćenje pandemije korona virusa i izvještavanje o protestima nakon Flojdove smrti koji su prerasli u pokret "Životi crnaca su važni", prenosi Rojtrers.

Odbor za dodelu Pulicerove nagrade saopštio je na ceremoniji koja je prenošena onlajn da je dodijelio i nagradu za "posebno dostignuće" Darneli Frejzer, tinejdžerki koja se zatekla na mjestu ubistva Flojda i snimila ga.

Objavljivanje dobitnika Pulicerove nagrade trebalo je da bude održano u aprilu, ali je odloženo zbog pandemije korona virusa.

Dodjela nagrada, koja se obično održava nedugo nakon objavljivanja, odložena je za jesen.

Pulicerova nagrada je najprestižnija nagrada u američkom novinarstvu, a dodeljuje se od 1917. godine, kada ju je novinski izdavač Džozef Pulicer ustanovio u svom testamentu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije