Svijet

Putin: Bajden kaže jedno, ja drugo

Putin: Bajden kaže jedno, ja drugo
Foto: Tanjug/AP | Putin: Bajden kaže jedno, ja drugo

NJUJORK - Predvidljivost i stabilnost su najvažnije vrijednosti u međunarodnim odnosima, mada Rusija to nije vidjela od strane SAD posljednjih godina, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za NBC.

"On (američki predsjednik Džo Bajden) kaže jedno. Ja kažem drugo", rekao je Putin komentarišući izjavu da Bajden vjeruje da je Rusija kriva za globalnu nestabilnost, prenio je Tass.

"Ali možda se u određenom trenutku naša retorika razlikuje i drugačija je. Ali ako me sada pitate za mišljenje, kažem vam šta mislim. Najvažnija vrijednost u međunarodnim odnosima je predvidljivost i stabilnost", rekao je Putin.

"Vjerujem da tako nešto od strane naših američkih partnera nismo vidjeli posljednjih godina", istakao je Putin.

"Kakva bi mogla biti stabilnost i predvidljivost ako se sjetimo dogadaja iz 2011. godine u Libiji, kada je zemlja u osnovi bila rasturena, slomljena? Kakva je postojala stabilnost i predvidljivost? Govorilo se o kontinuiranom prisustvu trupa u Avganistanu. A onda odjednom, bum!, trupe se povlače iz Avganistana. Da li je ovo opet predvidljivost i stabilnost? Sada događaji na Bliskom Istoku. Da li je ovo predvidljivost i stabilnost, do čega će sve ovo dovesti? Ili u Siriji? Šta je u vezi sa tim stabilno i predvidljivo", rekao je ruski predsjednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije