Svijet

Pratite nas na Google news

Putin i Merkel za specijalni status Donbasa

Putin i Merkel za specijalni status Donbasa
Foto: Tanjug/AP | Putin i Merkel za specijalni status Donbasa
Tanjug

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i njemačka kancelarka Angela Merkel istakli su značaj uvođenja specijalnog statusa Donbasa u ukrajinske zakone.

Kako je saopštio Kremlj, oni su o tome razgovarali u telefonskom razgovoru u ponedjeljak.

Kako se navodi, obje strane su istakle značaj pune primjene Sporazuma iz Minska i ostalih sporazuma za rješenje ukrajinskog konflikta.

"Sagovornici su ponovili posvećenost daljoj koordinaciji naporima Rusije i njemačke u okviru Normandijske četvorke, uključujući pripreme za samit u tom formatu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Putin i Merkel do detalja razmotrili pitanja u vezi sa rješenjem ukrajinske krize, sa posebnim akcentom na Štajnmajerovu formulu, koju su potpisali predstavnici Kijeva, Donjecka i Luganjska u Kontakt grupi, prenosi Tas s.

U saopštenju stoji da je bilo riječi i o uslovima za tranzit ruskog gasa kroz ukrajinsku teritoriju, o čemu se vode trilateralni pregovori između Rusije, Ukrajine i Evropske komisije.

"U dijelu razgovora posvećenom Siriji, sagovornici su istakli značaj rješavanja humanitarnih problema, uključujući povratak izbjeglica svojim domovima", kaže se u saopštenju Kremlja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije