Svijet

Razbijena balkanska kriminalna grupa u akciji Evropola

Razbijena balkanska kriminalna grupa u akciji Evropola
Foto: Screenshot/Youtube/Europol | Razbijena balkanska kriminalna grupa u akciji Evropola

HAG - U međunarodnoj policijskoj akciji u koordinaciji Evropola, razbijena je balkanska grupa trgovaca kokainom i pokrenuta je istraga protiv više od 61 osumnjičenog pripadnika te kriminalne organizacije.

U združenoj akciji pripadnika policija iz Španije, Hrvatske, Srbije, Njemačke, Slovenije, BiH, SAD i Kolumbije, izvedenoj simultano na više lokacija u Evropi, slobode su lišeni pripadnici ove kriminalne organizacije uglavnom državljani Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Slovenije, navodi se u saopštenju Evropola.

Tokom policijske akcije zaplijenjene su 2,6 tona kokaina, 324 kilograma marihuane, devet luksuznih automobila i pet motocikala, kao i 612.000 evra u kešu.

Dok su se kriminalci kretali na relaciji između Španije i Južne Amerike kako bi razrađivali detalje operacije šverca kokaina ukupne težine od preko 1,25 tona primjenjivane su posebne mjere policijskog nadzora.

Istraga je ubrzana u martu ove godine kada su čelnici ovog kriminalnog kartela otputovali u Španiju kako bi se pripremili za dolazak pošiljke kokaina.

Riječ je o dvije osobe koje je Europol smatrao metama od velikog značaja, a koje su do tada izbjegavale da lično prisustvuju sastancima kako bi izbjegle praćenje i prismotru policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije