Svijet

Rogozin: Ruska tehnika se proizvodi za rat, a ne za paradu

Rogozin: Ruska tehnika se proizvodi za rat, a ne za paradu
Foto: Arhiva | Rogozin: Ruska tehnika se proizvodi za rat, a ne za paradu

MOSKVA - Ruska vojna tehnika proizvodi se za rat, a ne za parade i to je potvrdila ruska vojna operacija u Siriji, izjavio je potpredsjednik ruske vlade Dmitrij Rogozin na obilježavanju godišnjice tulskog Konstruktorskog biroa za izradu instrumenata „Šipunov“.

„Uspješna operacija naših oružanih snaga u Siriji pokazala je visoku pouzdanost naše vojne tehnike, aviona i tehnike, koja se koristi direktno na bojnom polju. Naša tehnika ne proizvodi se za parade, naša oprema je tehnika koja je neophodna za rat“, istakao je Rogozin, prenosi Sputnjik.

Rogozin je naveo da je u Konstruktorskom birou otvoren novi pogon za modernizaciju tehnike. Prema njegovim riječima, to govori da se kompanija aktivno razvija i to „u trenutku kada neko želi da razruši Rusiju.“

Konstruktorski biro za izradu instrumenata „Šipunov“ je dio holdinga „Visokoprecizni sistemi“ državne korporacije „Rosteh“.

Biro je naučni i industrijski centar u kojem se proizvode sistemi preciznog oružja, kao i malokalibarsko oružje, pištolji i lanseri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije