Svijet

Rogozin udomio jazavičara sa kojim je vršen eksperiment

Rogozin udomio jazavičara sa kojim je vršen eksperiment
Foto: N.N. | Rogozin udomio jazavičara sa kojim je vršen eksperiment

MOSKVA - Zamjenik premijera Rusije, Dmitrij Rogozin udomio je jazavičara nazvanog Nikolas, na kojem su naučnici iz Fondacije za napredne studije demonstrirali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako funkcioniše tehnologija disanja u tečnosti.

"Nikolas je imao sreće, Dmitrij Rogozin će ga dovesti u svoju porodicu“, saopštio je Anton Tonjšin, rukovodilac laboratorije Fondacije za stvaranje udisanja tečnosti/ tečnog disanja.

Rogozin je zamolio da mu poklone psa tokom posjete Fondacije. Tako će jazavičar postati drugi pas u porodici ruskog političara. On već ima njemačkog ovčara pod nazivom Pončik.

Podsjećamo, 19. decembra, potpredsednik Rusije je predsjedniku Srbije predstavio nacrt tečnog disanja koji su razvili ruski stručnjaci.

Tokom prezentacije, u rezervoar sa tečnošću zasićenom kiseonikom spušta se pas koji poslije nekog vremena počinje da diše pod vodom.

Korisnici društvenih mreža zapitali su se o etičnosti korišćenja životinje tokom demonstracije. Kasnije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da "niko psa nije mučio vodom".

 

 

(NN/sputniknews.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije