Svijet

Rusija: Pohvale za Putina, razumijevanje za Trampa

Rusija: Pohvale za Putina, razumijevanje za Trampa
Foto: Tanjug/AP | Rusija: Pohvale za Putina, razumijevanje za Trampa

MOSKVA - Za Vladimira Putina samit sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom bila je pobjeda sama po sebi i dok je američki lider otišao kući izložen širokoj kritici nakon njihovog jučerašnjeg susreta, ruskog predsjednika je dočekala pohvala u Moskvi, ocjenjuje AP.

Pa, ipak većina Rusa ne kažu da je Putin pobijedio Trampa, umjesto toga oni sa simpatijama gledaju na američkog predsjednika opisujući ga kao žrtvu iracionalne domaće kritike i agresivnih novinara, jer se nadaju poboljšanju odnosa na duže staze, navela je američka novinaska agencija.

"Niko u Moskvi ko je realističan nije imao iluzije da ovaj jedan susret može da dovede do ključnih promena", navodi AP izjavu Aleksandera Gabujeva iz Karnegi Moskovskog centra.

"Nadali smo se da bar možemo da počnemo da razgovaramo jedni sa drugima", rekao je on.

Vladimir Olenčenko iz Ruskog Instituta za globalnu ekonomiju i međunarodne odnose izjavio je da će oni koji se protive sastanku pokušati da devalviraju postignute sporazume.

"Nadamo se da će Tramp imati dovoljno političke volje i strpljenja da prevaziđe otpor i nastavi dijalog sa Rusijom", rekao je Olenčenko, a prenijela američka agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije