Svijet

Rusija i Južna Koreja uspostavile komunikaciju vazduhoplovnih snaga

Rusija i Južna Koreja uspostavile komunikaciju vazduhoplovnih snaga
Foto: Ilustracija | Rusija i Južna Koreja uspostavile komunikaciju vazduhoplovnih snaga

MOSKVA - Južna Koreja i Rusija dogovorile su se da uspostave direktnu komunikacionu liniju između vazduhoplovnih snaga dvije zemlje, saopštilo je danas južnokorejsko Ministarstvo nacionalne odbrane.

Sporazum su, kako navodi Ministarstvo, postigli južnokorejski zamjenik ministra nacionalne odbrane Seo Džu-seok i njegov ruski kolega Aleksandar Fomin na sastanku u Moskvi u utorak, prenosi Tass.

Tokom sastanka, zvaničnici su se dogovorili i da razviju strateški dijalog između svojih službi te da pojačaju razmjenu i saradnju, navodi se u saopštenju.

Uz to, Seo Džu-seok pozvao je Rusiju da podrži diplomatske napore usmjerene na punu denuklearizaciju Korejskog poluostrva.

Fomin je odgovorio da Moskva podržava napore Seula ka postizanju mira i stabilnosti u regionu.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da su "strane razgovarale o bezbjednosti u Pacifičkom vatrenom prstenu i sjeveroistočnoj Aziji, kao i o stanju i izgledima odnosa Rusije i Južne Koreje na polju odbrane.

Takođe je navedeno da su razgovori održani u prijateljskoj atmosferi i da su "strane pokazale interesovanje za intenziviranje bilateralnih odnosa", napominje ruska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije