Svijet

Ruski MiG-ovi vježbali presretanje "uljeza"

Ruski MiG-ovi vježbali presretanje "uljeza"
Foto: Ilustracija | Ruski MiG-ovi vježbali presretanje "uljeza"

MOSKVA - Posada borbenih aviona za presretanje sa velike visine MIG-31 iz vazdušnog puka vazduhoplovnih snaga Centralne vojne oblasti i vazduhoplovne odbrane stacionirane u regionu Perm uvježbavala je tehnike presretanja uljeza u vazdušnom prostoru i njihovog prisiljavanja na slijetanje, saopštila je danas kancelarija za saradnju za medije te oblasti.

"Posada MiG-31 otkrila je ulljeza koristeći svoje radare. Posada je identifikovala državnu pripadnost, tip i oznaku aviona koji nije odgovorio na zahtjeve presretača, koji je koristio identifikacioni sistem 'prijatelj ili neprijatelj' i primijenio metod uspostavljanja vizuelnog kontakta", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su nakon presretanja uljeza, dva aviona MiG-31 uvježbavala tehniku bliskog prilaza uljezu sa obje strane i praćenje do najbliže piste za slijetanje, prenosi Tass.

"Piloti su naizmjenično preuzimali uloge presretača i uljeza, kako bi vježba bila što sličnija pravom borbenom okruženju", stoji u saopštenju.

Kako se navodi, u vježbi je učestvovalo više od 10 aviona i više od 300 pripadnika osoblja konrole leta, kao i grupe za tehničku podršku i 30 komada zemaljske opreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije