Svijet

San Francisko i Kalifornija pred "paklom" zbog narkomana i beskućnika

San Francisko i Kalifornija pred "paklom" zbog narkomana i beskućnika
Foto: N.N. | San Francisko i Kalifornija pred "paklom" zbog narkomana i beskućnika

SAN FRANCISKO - Američki lider Donald Tramp najavljuje sankcije protiv kalifornijskih gradova, prvenstveno San Franciska, zbog haosa koji u njima vlada usljed velikog broja beskućnika, te narkomanskih i nehigijenskih otpadaka na ulicama.

Tramp je prilikom posjete Kaliforniji najavio da će Bijela kuća izdati obavještnje o kršenju zaštite okoline protiv grada San Franciska zbog onoga što je opisao kao "problem beskućništva".

"Strašna je situacija u Los Anđelesu i San Francisku, koji u potpunosti krši pravila, pa će dobiti vrlo brzo opomenu", naveo je Tramp.

Kako navodi "Njujork tajms", problem je u stvaranju antisanitarnih uslova u San Francisku, koji je sada nesiguran za ljude, životinje i cijelo prirodno okruženje.

Tramp upozorava da moraju očistiti grad, ukazujući na heroinske igle koje se ulicama slivaju u odvodne kanale.

"Ne možemo naše gradove odvesti u pakao", navodi Tramp.

Predsjednik SAD planira da preduzme mjere protiv San Franciska, zbog "bujanja" beskućništva i prljavštine koje ono nosi sa sobom.

Time se uništava nekad veliki američki grad i postaje nepodoban i nesiguran za stanovnike i posjetioce.

Žalosna situacija u Kaliforniji za beskućništvo stvorena je u vrijeme vladavine Demokratske stranke, koja je samo deklarativno zaštitnik siromašnih, manjinskih i ugroženih grupa, navodi Tramp.

Američki mediji navode da je beskućništvo toliko van kontrole u mnogim područjima Kalifornije, da stanovnici nekih dijelova gradova više ne mogu živjeti u miru, niti mogu izaći na ulicu bez straha da će zakoračiti u izmet ili se ubosti na iglu koje bacaju zavisnici nakon korištenja droge.

Kalifornijska vlada čini izgradnju novih domova skupom. Cijene najamnina rastu, a rezultat su beskućništvo i talasi provala u tuđe kuće, navode mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije