Svijet

Pratite nas na Google news

"Šanse za normalizaciju odnosa sa SAD sve manje"

"Šanse za normalizaciju odnosa sa SAD sve manje"
Foto: Tanjug/AP | "Šanse za normalizaciju odnosa sa SAD sve manje"
Tanjug

MOSKVA - Sjevernokorejski diplomata Džo Čol-su izjavio je da je šansa za normalizaciju odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama sve manja i dodao da Pjongjang očekuje od Vašingtona da preduzme neke korake u vezi s tim.

"Dali smo Sjedinjenim Državama prilično vremena i čekamo odgovor do kraja godine, neki rezultat. Ali moram reći da se prozor za šansu svaki dan sve više zatvara", rekao je direktor odjeljenja za Sjevernu Ameriku u Ministarstvu spoljnih poslova Sjeverne Koreje, prenosi Reuters.

Američki predsjednik Donald Tramp i sjevernokorejski lider Kim Jong Un saglasili su se u junu da ponovo pokrenu razgovore o denuklearizaciji koji su zastali poslije neuspjelog samita u Vijetnamu u februaru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije