Svijet

Sarkozi negira krivicu

Sarkozi negira krivicu
Foto: NN arhiva | Sarkozi negira krivicu

PARIZ - Bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi negirao je krivicu tokom procesa pokrenutog protiv njega prema optužbama za ilegalno finansiranje predizborne kampanje 2012. godine.

Sarkozi (66) je u obraćanju sudu rekao da nije učestovao u logistici njegove kampanje za drugi predsjednički mandat niti zna na koji je način je novac trošen.

"Nisam namjeravao da počinim prevaru, niti bilo šta drugo. Nisam bio ni nemaran. Rečeno mi je da je sve u redu i o tome više nisam imao razloga da mislim", naveo je Sarkozi.

Prema njegovim riječima, bio je odgovoran za politički smjer kampanje ali ne za organizovanje mitinga, proizvodnju predizbornog materijala i plaćanje računa.

Tužilaštvo tvrdi da je Sarkozijeva stranka potrošila skoro dvostruko više od 22,5 miliona koliko je dozvoljeno prema izbornom zakonu za mitinge i da su potom angažovali agenciju za javne odnose da prikrije troškove.

U optužnici, tužilaštvo priznaje da njihova istraga nije uspjela da dokaže da je Sarkozi organizovao ili učestvovao u prevari, ali ističu da je imao koristi i da je morao biti svjestan dešavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije