Svijet

Sestra Kim Džong-una: Amerikanci će se razočarati

Sestra Kim Džong-una: Amerikanci će se razočarati
Foto: Tanjug/AP | Sestra Kim Džong-una: Amerikanci će se razočarati
Tanjug

Visoka zvaničnica vladajuće stranke Kim Jo-džong, inače sestra sjevernokorejskog vođe Kim Džong-una, poručila je u izjavi državnim medijima da se čini da način na koji Vašington tumači signale iz Pjongjanga, može Amerikancima da donese veliko razočaranje.

Ona je time odgovorila američkom savjetniku za nacionalnu bezbjednost Džejku Salivenu, koji je u nedjelju rekao da je nedavni govor Kim Džong-una u kome je on pozvao na pripreme za konfrontaciju, ali i na diplomatiju sa SAD, predstavlja "zanimljiv signal" iz Pjongjanga.

"Čini se da SAD možda tumače situaciju na način kako bi obezbijedili opravdanje za sebe. Očekivanja, koje su izabrali da grade na pogrešnom putu, vode ih ka većem razočaranju", rekla je.

Izjava Kim Jo-džong dolazi u trenutku posjete Seulu nedavno imenovanog američkog specijalnog predstavnika za Sjevernu Koreju, Sung Kima, koji treba danas da se sastane sa predsjednikom Južne Koreje Mun Džae-inom i ministrom za ujedinjenje Li Dži-džongom, koji je zadužen za odnose sa sjevernim susjedom zemlje.

U ponedjeljak je Sung Kim rekao da je spreman da se sastane sa predstavnicima Sjeverne Koreje bilo gdje i bilo kada, bez uslovljavanja, kao i da se raduje pozitivnom odgovoru za koji vjeruje da će brzo uslijediti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije