Svijet

Sjeverna Koreja: Američka vojna opcija bi dovela do tragedije

Sjeverna Koreja: Američka vojna opcija bi dovela do tragedije
Foto: Ilustracija | Sjeverna Koreja: Američka vojna opcija bi dovela do tragedije

SEUL - Sjeverna Koreja je danas upozorila da bi bilo kakva vojna operacija SAD protiv njih izazvala "najtragičniji" kraj za SAD, zavjetovavši se da neće sjediti dokoni dok predsjednik SAD Donald Tramp prijeti uništenjem režima Sjeverne Koreje.

"Sjeverna Koreja će ozbiljno razmotriti najjači odgovor do sada i o velikom proglasu našeg rukovodstva u vezi SAD, ne treba zanemariti matorog ludaka", navodi se u saopštenju Azijsko-pacifičkog mirovnog komiteta Sjeverne Koreje, organa Radničke partije Koreje (Sjeverne).

U saopštenju se navodi da ukoliko SAD potcijene moć i volju Sjeverne Koreje i nastave sa "bezobzirnim" vojim rješenjem, doći će do najtragičnijeg kraja američkog "carstva".

Komitet je, takođe, saopštio da je Trampova prijetnja, izrečena na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, da će "totalno uništiti" sjevernokorejski režim "proglašenje rata", prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

"Ne možemo da ne uradimo ništa povodom toga", navodi se u saopštenju i dodaje molba Ujedinjenim nacijama da ne dozvole takve komentare na podijumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije