Svijet

Skripaljeva nećaka: Optužnica protiv Rusa moguća prevara

Skripaljeva nećaka: Optužnica protiv Rusa moguća prevara
Foto: Ilustracija | Skripaljeva nećaka: Optužnica protiv Rusa moguća prevara

MOSKVA - Bratanica bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja, Viktorija, upozorila je da ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo saopštenja britanskih vlasti.

U intervjuu za dnevni list "Izvestija", Viktorija Skripalj kaže da su navodi o dvojici ruskih državljana optuženih za trovanje Skripalja i njegove kćerke Julije moguća prevara, prenosi TASS.

Kako kaže, skeptična je da su dvojica Rusa učestvovala u napadu na Skripalja i njegovu kćerku i misli da je to pokušaj britanske premijerke Tereze Mej da se iskupi pred tamošnjim parlamentom.

"Znate, šest mjeseci je prošlo. Tačno šest mjeseci je bilo 4. septembra. Imam samo jedno pitanje: Ako su Britanci to znali, zašto nisu ranije pričali o tome", izjavila je Skripaljeva.

Smatra da je teorija britanskih istražitelja da su dvojica optuženih koristili lažne ruske pasoše sumnjiva i da su njihove slike lako mogle da se digitalno manipulišu u dokumenta.

Zbunjena je, kako kaže, što se britanske vlasti protive njenoj želji da se sastane sa Sergejom i Julijom Skripalj u Velikoj Britaniji, prenosi TASS.

Britanski tužioci optužili su juče dvojicu Rusa za trovanje nervnim agensom novičokom bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Solzberiju 4. marta ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije