Svijet

Šojgu Nijemcima: Pitajte djedove kako se razgovara s Rusijom

Šojgu Nijemcima: Pitajte djedove kako se razgovara s Rusijom
Foto: N.N. | Šojgu Nijemcima: Pitajte dedove kako se razgovara s Rusijom
N.N.

MOSKVA - Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu poručio je Njemačkoj da ne razgovaraju sa Rusijom sa pozicije sile, već da se sjete pouka iz istorije.

"Što se tiče izjava… ako govorimo konkretno o Njemačkoj, prije nego što izgovore takve riječi, treba da se vrate u istoriju. I nakon svega što je Njemačka uradila našoj zemlji, mislim da tamo narednih 200 godina ne bi trebalo o tome da govore, ne bi trebalo da daju izjave. Neću govoriti oštrije i grublje, mislim da ste me razumjeli“, odgovorio je Šojgu, a prenosi RT.

On je to rekao na pitanje novinara da prokomentariše izjavu njemačke ministarke odbrane Ursule fon der Lajen da sa Moskvom treba razgovarati sa pozije "jedinstva i snage".

Ministar je rekao i da bi bilo poželjno da se sjete istorije, prije nego što počnu da daju savjete o razgovoru sa Rusijom sa pozicije sile.

"To što se tiče razgovora sa pozicije sile: opet se vratite u istoriju. Ako sami ne čitate, pitajte djedove: kako je to razgovarati sa Rusijom sa pozicije sile. Oni vam mogu ispričati“, posavjetovao je Šojgu.

Ranije je ministarka odbrane Njemačke Ursula fon der Lajen pozvala da se pokaže oštriji stav prema Rusiji.

(sputnik)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Van

Mogli bi nemci naučiti mnogo toga i od komšija francuza kako se proslavio Napoleon u ratu sa rusima. Kad su rusi došli do Španije. Zato postoji narodna izreka "rusi sporo sedlaju ali brzo jašu". Da englezi sa amerikancima nisu otvorili zapadni front u Drugom svetskom ratu da bi preuzeli od nemaca sve opljačkano blago, danas Nemačka država ne bi postojala.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije