Svijet

Šolcu prišao i uhvatio ga nepoznat muškarac

Šolcu prišao i uhvatio ga nepoznat muškarac
Foto: Twitter / Printscreen | Šolcu prišao i uhvatio ga nepoznat muškarac

FRANKFURT - Muškarac star 48 godina, za koga se navodi samo da ima grčko prezime, privatnim automobilom se pridružio koloni vozila u kojoj je bio njemački kancelar Olaf Šolc, a kada je kolona stigla na pistu aerodroma u Frankfurtu, on je uspio da dođe do kancelara i uhvati ga rukama.

Kako javlja "Bild", incident se desio u srijedu oko 23.00 sata, svega nekoliko trenutaka prije nego što je Šolc ušao u vladin avion.

Kancelar je upravo proslavio 25. rođendan Evropske centralne banke (ECB) i sa ministrom finansija Kristijanom Lindnerom napustio zgradu ECB, uputivši se k aerodromu. Putovali su blindiranim limuzinama, a policajci državne policije Hesena u patrolnim automobilima i na motociklima obezbjeđivali su kolonu vlade. Kancelarovi tjeloһranitelji sjedili su u dva službena automobila Šolca.

Na putu, privatni automobil iznenada se pojavio iza posljednjeg patrolnog automobila. Za volanom je bio čovjek za koga će se kasnije tvrditi da je mislio da je to veliko porodično vjenčanje. Policajci očigledno nisu primjetili automobil, koji nije bio dio vladinog konvoja.

Čuvari aerodroma u Frankfurtu su ga pustili da prođe barijeru na putu ka pisti, iako registarska tablica nije bila pretһodno najavljena kao sve ostale.

Kolona je dalje nastavila ka vladinom avionu Erbas A319, prenosi "Telegraf".

Svi članovi delegacije - uključujući Lindnera - počeli su da ulaze u avion. Samo ne Šolc.

On je obavljao još jedan javni telefonski poziv u svom automobilu, koji je potrajao nekoliko minuta. Kancelara su i dalje čuvali tjeloһranitelji iz BKA i hesenske policije.

I onda se desilo da je Šolc izlašao iz limuzine, željeći da se zaһvali policiji i, kako to često biva, fotografiše se za uspomenu.

U tim trenutcima čovjek je napustio svoje vozilo iznenada pojurio prema Šolcu, rukovao se s njim i pritisnuo ga na svoje grudi. Tek kada je čovjek pustio Šolca, tjeloһranitelji su prepoznali opasnu situaciju.

U tom trenutku su svi shvatili da ne znaju ko je taj čovjek, pa je on brzo uhapšen.

Iz kancelarije kancelara saopšteno je da "za Olafa Šolca to nije bio veliki incident u konkretnoj situaciji, samo iznenađujuće topao zagrljaj. Retrospektivno, postaje jasno šta se tu moglo dogoditi."

Šolcov tim za obezbjeđenje je skrušen i priznaje: To se nikada više ne smije ponoviti. A kancelar?

Reagovao je prilično һladno, a zatim se slikao sa hesenskim policajcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije