Svijet

Pratite nas na Google news

Srbin pobjegao iz zatvora u Italiji tokom posjete bolesnom sinu

Srbin pobjegao iz zatvora u Italiji tokom posjete bolesnom sinu
Foto: Polizia Penitenziaria | Srbin pobjegao iz zatvora u Italiji tokom posjete bolesnom sinu
N.N.

Italijanska policija intezivno traga za Srbinom Radetom Nikolićem (38), koji se sumnjiči da je u subotu pobjegao iz zatvora u gradu Frocinone. Kako prenose italijanski mediji, filmsko bjekstvo Srbina dogodilo se prilikom posjete osumnjičenog porodici.

"Naime, Srbin je tokom vikenda dobio dozvolu od uprave da izađe na nekoliko sati iz zatvora kako bi posjetio svoju porodicu jer mu je, navodno, sin teško bolestan. Kobnog dana osumnjičeni je u pratnji sedmorice policajaca krenuo ka kući. U jednom trenutku mališanu je navodno pozlilo, a osumnjičeni je iskoristio gužvu, zatražio da ode u kupatilo i tada umakao kroz prozor",prenose italijanski mediji.

Policija je ubrzo shvatila šta se dešava i dala se u potragu za bjeguncem.

"Pretpostavlja se da je osumnjičeni duže vrijeme planirao bjekstvo iz zatvora i to u saradnji sa porodicom. Sumnja se da dijete uopšte nije bilo bolesno, već je simuliralo prehladu kako bi ocu pomoglo da dobije dozvolu da izađe iz zatvora, a potom ostvari svoj plan i pobjegne", pišu mediji.

Policija je ubrzo alarmirala cijelo ovo područje i zatvorila sve izlaze iz ovog mjesta.

"Ubrzo je objavljen i apel mještanima da je u toku potraga za muškarcem srednjih godina, visokim oko 1,78 metara, koji ima smeđe oči i kosu. Kako je navedeno u pitanju je opasna osoba, zamoljeni su svi građani da, ukoliko ga vide, odmah pozovu policiju", navode italijanski mediji.

Zasad nije poznato zbog čega je Srbin bio u zatvoru.

(Blic.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije