Svijet

Pratite nas na Google news

Sukobi na Kavkazu: Borbe na granicama Jermenije i Azerbejdžana

Sukobi na Kavkazu: Borbe na granicama Jermenije i Azerbejdžana
Foto: wikimedia.org | Sukobi na Kavkazu: Borbe na granicama Jermenije i Azerbejdžana
N.N.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštili su o borbama na granici sa Jermenijom, ima gubitaka na obe strane.

„Počevši od podne 12. jula jedinice vojske Jermenije grubo su narušile režim prekida vatre u djelu Tovuskog regiona, azerbejdžansko-jermenske granice. One su granatirale naše pozicije iz artiljerijskih oruđa. Postoje gubice sa obe strane“, saopštio je Sputnjiku u pres-službi vojnog resora.

Borbe se nastavljaju.

Prema riječima sagovornika agencije, azerbejdžanska strana je izgubila dvojicu vojnika. Još pet osoba je ranjeno.

Mediji javljaju da ima gubitaka i među jermenskim vojnicima.

Sukob između Azerbejdžana i Jermenije je počeo u februaru 1988. godine, kada je autonomna oblast Nagorno-Karabah (NKAO) objavio o izlasku iz Azerbejdžanske SSR. U septembru 1991. godine u centru ove oblasti u Stepankerteu objavljeno je o uspostavljanju Nagorno-Karabahske Republike (NKR). Vlasti Azerbejdžana su tokom kasnijeg vojnog sukoba izgubile kontrolu nad Nagorno-Karabahom.

Od 1992. godine vode su pregovori o mirnom rješavanju sukoba u okviru Minske grupe OEBS-a. Azerbejdžan insistira na očuvanju svog teritorijalnog integriteta, a Jermenija brani interese nepriznate republike, pošto NKR nije strana u pregovorima.

(Sputnjik)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije