Svijet

Supruga bivšeg direktora Interpola nije sigurna da li je on živ

Supruga bivšeg direktora Interpola nije sigurna da li je on živ
Foto: N.N. | Supruga bivšeg direktora Interpola nije sigurna da li je on živ

LONDON - Supruga bivšeg direktora Interpola Meng Hongveija, koji se vodi kao nestao duže od tri sedmice, izjavila je kako nije sigurna da li je on živ nakon što su ga uhapsile kineske vlasti.

U intervjuu za BBC, Grejs Meng izjavila je da nije nikako bila u kontaktu sa suprugom od njegovog nestanka i da je primala prijeteće telefonske pozive.

Ona je ranije kazala da joj je suprug putem društvenih mreža poslao poruku u kojoj navodi "čekaj na moj poziv" 25. septembra, dana kada je on otputovao u Kinu iz Liona.

Nekoliko minuta kasnije poslao joj je poruku u kojoj navodi kako vjeruje da je u opasnosti.

“Mislim da je to politički progon. Nisam sigurna da li je živ”, izjavila je ona u intervjuu za BBC emitovanom u četvrtak naveče.

Dodala je kako smatra da "nema granica" u onome što Kina može učiniti.

“Oni su tako okrutni”, kazala je.

Meng, koji je podnio ostavku s čela međunarodne policijske organizacije početkom oktobra nakon što je njegova supruga javila da je nestao, pod istragom je kineske antikorupcijske agencije. 

“Nema privilegija i izuzetaka pred zakonom. Svako ko prekrši zakon mora biti teško kažnjen”, navodi kinesko ministarstvo javne bezbjednosti u nedavnom saopštenju, podsjeća dpa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije