Svijet

Pratite nas na Google news

Tusk: G7 mora održati sankcije Rusiji

Tusk: G7 mora održati sankcije Rusiji
Tusk: G7 mora održati sankcije Rusiji
Agencije

PALERMO - Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk u petak je pozvao čelnike zemalja članica Grupe 7 da se striktno pridržavaju odluke o sankcijama Rusiji zbog ukrajinske krize, dan nakon što je visoki američki zvaničnik izjavio kako Vašington o tom pitanju nema stajalište.

Dvadeset i osam članica Evropske unije i Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije Rusiji nakon što je Moskva 2014. godine anektirala ukrajinsko poluostrvo Krim, istovremeno pruživši podršku separatistima na istoku države.

"Od našeg posljednjeg samita G7 u Japanu, nismo vidjeli ništa što bi opravdalo promjenu u našoj politici sprovođenja sankcija prema Rusiji“, izjavio je novinarima u Sicliji Tusk, koji koordiniše politiku 28 lidera Evropske unije, prenosi AFP.

"Apelovaću na druge lidere G7 da potvrde ovu politiku“, dodao je Tusk pred početak samita G7.

On se već sastao sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom i rekao kako, iako dvije strane nemaju isti stav o Rusiji, čini se kako su na istoj liniji kada je riječ o ukrajinskom sukobu.

Američki Stejt Department saopštio je u martu kako će sankcije Vašingtona vezane za Krim ostati na snazi dok Rusija ne vrati kontorlu nad Krimom Ukrajini.

Trampov glavni ekonomski savjetnik je, međutim, izjavio novinarima u trenutku dok je Tramp putovao na Siciliju, kako SAD nema stav o tom pitanju.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije