Svijet

Toni Bler: Velika Britanija je u opasnom neredu

Toni Bler: Velika Britanija je u opasnom neredu
Foto: N.N. | Toni Bler: Velika Britanija je u opasnom neredu

LONDON - Bivši britanski premijer Toni Bler smatra da je Velika Britanija u "opasnom neredu", kao i da ni njegova Laburistička stranka ni konzervativci Borisa Džonsona ne zaslužuju pobjedu na izborima 12. decembra.

"Javnost nije uvjerena da ijedna glavna stranka zaslužuje izbornu pobjedu", izjavio je Bler novinarima.

Velika Britanija održava izbore tri godine ranije, jer je parlament u "slijepoj ulici" zbog Brexita, nesposoban da se dogovori o tome kako i treba li uopšte napustiti Evropsku uniju, prenosi Reuters.

"Mi smo u neredu", rekao je Bler koji je bio laburistički premijer između 1997. i 2007. godine.

Bler je ocijenio da su obje velike stranke prodavale fantazije i da, ako su izborne ankete tačne, vjerovatno će Džonsonova stranka dobiti većinu.

On kaže da njegovu stranku sada kontroliše "marksističko-lenjinističko krilo" i da je njihov vođa Džeremi Korbin obećao revoluciju.

"Problem s revolucijom nikad nije kako će početi, nego kako će završiti. Problem s revolucijama jeste i u tome što uvijek završe loše", rekao je Bler.

Kako se navodi, glasanje 12. decembra biće težak izbor između "socijalističke" države pod laburistima, koji nude drugi referendum o napuštanju EU, ili slobodnog tržišta konzervativaca koji bi da se Brexit desi do kraja januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije