Svijet

Pratite nas na Google news

Tramp: Moje zdravlje je sjajno

Tramp: Moje zdravlje je sjajno
Foto: Tanjug/AP | Tramp: Moje zdravlje je sjajno
Tanjug

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp objavio je danas da je "jako dobrog" zdravlja pošto je obavio prvu fazu godišnjeg sistematskog pregleda.

Tramp je na Twitteru objavio da je obavio prvu fazu pregleda u Nacionalnom vojnom medicinskom centru "Volter Rid" u Vašingtonu.

"Sve veoma dobro (sjajno). Završiću pregled iduće godine", napisao je američki predsjednik.

I Bijela kuća je saopštila da je predsjednik obavio brz pregled i neke laboratorijske testove, prenosi Reuters.

"Predvidjevši da će 2020. biti veoma zauzet predsjednik koristi slobodan vikend ovdje u Vašingtonu da počne dio rutinskog godišnjeg pregleda", saopštila je sekretar za štampu Bijele kuće Stefani Grišam.

Upitana o glasinama da li je predsjednik posjetio vojni medicinski centar zbog razloga koji "nisu rutinski kontrolni pregledi", Grišam je odgovorila: "Apsolutno ne. On je zdrav koliko je to moguće".

Tramp se takođe sastao sa doktorima bolnice i zahvalio im na brizi za ranjene američke vojnike, a potom s porodicama pripadnika specijalnih snaga ranjenim u Avganistanu.

"Predsjednik ostaje zdrav i energičan, što pokazuju i njegovi burni nastupi pred više hiljada Amerikanaca nekoliko puta nedjeljno", rekla je Grišam.

Ona ipak nije pružila nikakve detalje o pregledu ili laboratorijskim testovima predsjednika.

Kako se navodi, u februaru je doktor iz Bijele kuće poslije višečasovnih pregleda saopštio da je Tramp "vrlo dobrog zdravlja".

Tramp, poznat po svojoj ljubavi prema hamburgerima i prepečenim odrescima, kao i odbojnosti prema teretani, od 2017. godine dobio je na težini gurnuvši svoj indeks tjelesne mase u kategoriju gojaznih, prenosi Reuters.

Najčitanije