Svijet

Tramp: Vrijeme je za rat sa narko-kartelima

Tramp: Vrijeme je za rat sa narko-kartelima
Foto: Tanjug/AP | Tramp: Vrijeme je za rat

Američki predsjednik Donald Tramp na Twitteru je poslao vrlo ozbiljne poruke nakon masakra u Meksiku u kojem je ubijeno devet članova američke mormonske porodice.

"Predivna porodica i prijatelji iz Utaha žrtve su međusobnog obračuna opasnih narko-bandi. Ako Meksiko zatraži našu pomoć da se riješi tih čudovišta, Sjedinjene Države stoje na raspolaganju, spremni smo i voljni umiješati se i odraditi posao brzo i učinkovito. Narko-karteli su postali veliki i moćni, ponekad je potrebna vojska da porazi vojsku", napisao je Tramp.

"Došlo je vrijeme da Meksiko, uz pomoć Sjedinjenih Država, objavi rat narko-kartelima i izbriše ih s lica zemlje. Jedva čekamo poziv vašeg sjajnog novog predsjednika", dodao je Tramp.

Podsjetimo, najmanje devet članova američke porodice Lebaron, uključujući i djecu, ubijeno je juče u napadu na sjeveru Meksika. Nepoznati napadači ubili su Lebaronove koji su bili povezani s mormonskom zajednicom nastanjenom u Meksiku prije nekoliko decenija.

Žive su ih spalili, a žrtve su stare od osam mjeseci do 43 godine.

Ubistva su se dogodila tokom odlaska na vjenčanje. Sedamnaest članova porodice Lebaron i Langford krenulo je na svadbu u svojim vozilima, kada su na njih zapucali nepoznati napadači.

Pogodili su rezervoare s gorivom, pa su neka vozila u potpunosti izgorjela.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije