Svijet

Pratite nas na Google news

Tramp bijesan zbog spekulacija oko njegovog zdravlja

Tramp bijesan zbog spekulacija oko njegovog zdravlja
Foto: Tanjug/AP | Tramp bijesan
Agencije

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp je izazio bijes zbog spekulacija oko njegovog zdravstvenog stanja poslije neplanirane posjete vojnoj bolnici u Vašingtonu ovog vikenda.

Sedamdesetrogodišnji američki predsjednik u subotu je otišao u bolnicu Volter Rid zbog godišnjeg pregleda, prema navodima Bijele kuće.

Ta posjeta koja nije najavljena unaprijed i koja je uslijedila samo devet mjeseci poslije prethodne pokrenula je niz pitanja u javnosti.

Tramp se na sastanku sa članovima svoje vlade u Bijeloj kući požalio danas kako ga je supruga pitala kad se vratio od doktora da li je u redu, i da se govori da je imao srčane probleme.

"Bio sam tamo kratko, rutinski, obavio sam dio (ljekarskih pregleda), ostatak ću obaviti u januaru", dodao je Tramp i počeo da osipa paljbu na medije.

"Ti ljudi su bolesni! Mediji u ovoj zemlji su opasni. Mi nemamo slobodu štampe ovih dana imamo suprotno. Imamo korumpirane medije i nadam se da će se osvjestiti jer je to jako loše i jako opasno za našu zemlju", rekao je on.

Ljekar Bijele kuće je kasno sinoć izdao saopštenje u kome je naveo da uprkos određenim spekulacijama Tramp nije osjetio bol u grudima i da nije dijagnostikovan niti liječen uslijed nekih urgentnih problema.

Prilikom Trampovog prethodnog pregleda u februaru doktor Šon Konli je rekao da je njegov čuveni pacijent u "vrlo dobrom zdravstvenom stanju".

Najčitanije