Svijet

Pratite nas na Google news

Tramp u Pensilvaniji: Sporazumom Beograda i Prištine spaseno mnogo života

Tramp u Pensilvaniji: Sporazumom Beograda i Prištine spaseno mnogo života
Foto: Tanjug/AP | Tramp u Pensilvaniji: Sporazumom Beograda i Prištine spaseno mnogo života
Tanjug

MIDLTAUN - Američki predsjednik Donald Tramp na predizbornom skupu u Midltaunu, u Pensilvaniji osvrnuo se i na sprorazum između Beograda i Prištine i ocijenio taj sporazum kao svoj i uspjeh SAD.

Tramp je poručio da je tim sporazumom spaseno mnogo života i to naveo, kao razlog zbog koga je nominovan za Nobelovu nagradu za mir.

Kako je poručio u obraćanju biračima koje je objavljeno na YouTube-u, riječ je o doprinosu u postizanju sporazuma između Beograda i Prištine i između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela.

"Oni ubijaju jedni druge mnogo godina, jednostavno ubijaju jedni druge, ne slažu se", kazao je Tramp.

Dodao je da je riječ o neslaganju poput neslaganja između Palestinca i Izraela, uz konstatciju da su Beograd i Priština razlikuju po mnogo čemu, uključujući i religiju.

"Mi smo trgovali sa obje strane, tako da imamo izvjesne moći. Rekao sam im, slušajte, hajde da postignemo dogovor, hajde da postignemo ekonomsko primirje i opšte primirje", poručio je Tramp u Pensilvaniji gdje je sa biračima podijelio i svoj utisak o reakciji u njegovoj kancelariji poslije potpisivanja sporazuma između predstavnika Prištine i Beograda.

"Oni su se grlili, bila je to divna stvar da se vidi, spasili smo mnogo života", poručio je Tramp.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije