Svijet

Pratite nas na Google news

Tramp u iznenadnoj posjeti Avganistanu

Tramp u iznenadnoj posjeti Avganistanu
Foto: Tanjug/AP | Tramp u iznenadnoj posjeti Avganistanu
Tanjug

KABUL - Predsednik SAD Donald Tramp došao je u iznenadnu posjetu Avganistanu kako bi proveo vrijeme sa američkim vojnicima na Dan zahvalnosti.

Tramp je u vazdušnu bazu Bagram stigao malo nakon 20.30 po lokalnom vremenu i proveo više od dva i po sata.

Američki predsjednik je prije više od dva mjeseca naglo prekinuo mirovne pregovore s talibanima nakon što je u bombaškom napadu u Kabulu poginulo 12 ljudi, mađu kojima i jedan američki vojnik.

Posjeta Avganistanu dešava se u ključnom trenutku Trampovog predsjedničkog mandata, kada je sauočen sa istragom za opoziv.

Predsjednik i prva dama Melanija Trsmp prošle godine su za Božić otputovali u Irak.

Potpredsjednik Majk Pens takođe je ove nedjelje posjetio američke trupe u Iraku.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije