Svijet

Turbofolker i zvijezda TikToka Fazlija promoviše kulturu Gornje Austrije

Turbofolker i zvijezda TikToka Fazlija promoviše kulturu Gornje Austrije
Foto: Screenshot/heute.at | Turbofolker i zvijezda TikToka Fazlija promoviše kulturu Gornje Austrije

On ima milione pregleda na YouTube-u i zvijezda je TikToka, a sada je turbo folk pjevač Fazlija, porijeklom iz BiH, postao i promoter kulture u Gornjoj Austriji.

Naime, on se pojavljuje u promotivnom spotu koji je urađen po uzoru na promotivni spot za Linc, od prije tri godine. Ovaj spot za Linc je postigao senzacionalan uspjeh, nakon čega su i vlasti Gornje Austrije odlučile da naprave nešto slično.

Turistički i kulturni radnici Gornje Austrije angažovali su produkcionu kompaniju “Forafilm”, a krajnji rezultat je spot, koji je predstavljen u petak. Prezentaciji spota su prisustvovali svi najvažniji ljudi Gornje Austrije, prenosi Heute.at.

Suština promotivne kampanje je “2024.- Godina superturizma”, a moto spota koji traje dvije i po minute je “Svi za kulturu”.

Pored Fazlije, u spotu se pojavljuje i slavna Eva Moser, zatim hor dječaka St.Florian, glumac Philipp Hochmair, pjevačica Ina Regen, Bruckner Orchestra Linz, karikaturista Gerhard Haderer, pionir elektro-svinga Parov Stela i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije