Svijet

Pratite nas na Google news

U Avganistanu počinje sa radom prvi TV kanal za žene

U Avganistanu počinje sa radom prvi TV kanal za žene
U Avganistanu počinje sa radom prvi TV kanal za žene
Fena, FOTO: Reuters

Novi televizijski kanal posvećen ženama uskoro počinje sa radom u Avganistanu, prvi takve vrste u zemlji čijom medijskom industrijom, kao i mnogim područjima u društvu, i dalje dominiraju muškarci.

Zan TV ("Ženska TV") počinje sa radom u nedjelju, nakon velike marketinške kampanje putem bilborda i društvenih medija, a voditelji i producenti su isključivo žene, izvještava Reuters.

"Jako sam sretna što je ova TV stanica osnovana za žene, jer u našem društvu postoje žene koje nisu svjesne svojih prava.  Ova stanica dakle predstavlja žene i mi radimo na osnaživanju glasa žena kako bi one mogle štititi svoja prava", kazala je 20-godišnja producentica na ovoj TV stanici, Katira Ahmadi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije