Svijet

U Glazgovu nema vozila za osobe s invaliditetom, ministarka nije mogla na konferenciju

U Glazgovu nema vozila za osobe s invaliditetom, ministarka nije mogla na konferenciju
Foto: Tanjug/Yves Herman/Pool via AP | U Glazgovu nema vozila za osobe s invaliditetom, ministarka nije mogla na konferenciju

JERUSALIM - Izraelski ministar energetike Karin Elharar nije mogla da prisustvuje Konferenciji UN o klimatskim promjenama u Glazgovu jer prevoz koji joj je ponuđen nije bio predviđen za invalidska kolica.

Elhararova je za izraelske medije rekla da nije mogla da dođe do lokacije na kojoj se konferencija održava jer je jedino mogla da ide pješke ili da se ukrca u vozilo koje nije predviđeno za invalidska kolica.

"Došla sam na konferenciju radi susreta sa kolegama i napretka u zajedničkoj borbi protiv klimatske krize. Tužno je da UN, koje promovišu pristupačnost za ljude sa invaliditetom, 2021. godine ne brinu o pristupanosti sličnim dešavanjima", objavila je Elhararova na društvenoj mreži Twitter.

Ona je izratila nadu da će rješenje bviti pronađeno do sutra.

Izraelski ministar spoljnih poslova Jair Lapid pozvao je organizatore konferencije i istakao da je "nemoguće brinuti o budućnosti, klimi i ljudima, ukoli prvo ne brinemo o ljudskim bićima, pristupačnosti i invaliditetu".

Britanski ambasador u Izraelu Nil Vigan uputio je izvinjenje povodom ovog propusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije