Svijet

U bolnici u jednom danu umrlo 12 beba

U bolnici u jednom danu umrlo 12 beba
Foto: Pexels/Ilustracija | U bolnici u jednom danu umrlo 12 beba

NANDED - Dvanaest beba umrlo je u jednom danu u bolnici u indijskoj državi Maharaštra, što je izazvalo političku aferu u kojoj je opozicija optužila za nemar regionalnu vlast i bolničku upravu.

Bebe su umrle u nedjelju i bile su među 24 smrtna slučaja zabilježena tog dana u državnoj bolnici Šankarao Čavan u okrugu Nanded, oko 600 kilometara od indijske finansijske prijestonice Mumbaja, rekli su zvaničnici bolnice i lokalni mediji.

Očevidac Jogeš Solanki, brat čovjeka čija je beba umrla, rekao je da je u neonatalnom odjeljenju bolnice, gdje su bebe liječene, u nedjelju bila velika gužva i da je četiri do pet beba bilo u jednom inkubatoru, iako je dizajniran da primi samo jednu.

Upravnik bolnice Šjamrao Vakode nije odgovorio na Rojtersov zahtjev da prokomentariše ove navode ili optužbe opozicije za nemar.

On je u kratkom telefonskom razgovoru rekao da nema vremena jer je jedan ministar trenutno u posjeti bolnici.

Vakode je prethodno rekao novinskoj agenciji ANI da je 12 odraslih pacijenata umrlo od različitih bolesti, uključujući dijabetes, otkazivanje jetre i otkazivanje bubrega.

"Nije nedostajalo lijekova ili ljekara. Pacijentima je pružena odgovarajuća njega, ali njihova tijela nisu reagovala na liječenje, što je dovelo do smrti", rekao je upravnik bolnice.

Vlada Maharaštre saopštila je danas da je pokrenula istragu o smrti novorođenčadi i drugih pacijenata. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije