Svijet

Pratite nas na Google news

U kontejneru zamrzivaču na brodu pronađeno 25 osoba

U kontejneru zamrzivaču na brodu pronađeno 25 osoba
Foto: Screenshot | U kontejneru zamrzivaču na brodu pronađeno 25 osoba
Agencije

HAG - Holandske hitne službe u utorak uveče pružile su ljekarsku pomoć grupi od 25 slijepih putnika pronađenih u kontejneru zamrzivaču na brodu koji ide ka Engleskoj.

Dva pronađena putnika prebačena su u bolnicu a ostalih 23 su odvedeni na "policijsku lokaciju", saopštila je holandska vanredna služba na svom vebsajtu.

Brod je išao iz holandske luke Vlardingen u Felikstou u Engleskoj, navodi se u saopštenju. Psi su upotrebljeni na brodu da tragaju da li ima još skrivenih putnika.

Holandska televizija NOS je izvjestila, pozivajući se na neimenovanog predstavnika policije, da je brod zapravo trajekt koji je vraćen nazad u Vlardingen blizu Roterdama poslije otkrića slijepih putnka.

Kako je hitna služba prenijela posada broda je javila da nema smrtnih slučajeva.

Ovo otkriće uslijedilo je gotovo mjesec dana od kada je 39 vijetnamskih migranata pronađeno mrtvo u kamionu kontenjneru u engleskom gradu Grejsu. Policija je ustanovila da su oni stigli u kontejneru trajektom iz belgijske luke Zebruge u Englesku luku Purflit odakle je kontejner pokupio vozač kamiona. Taj vozač je optužen po 39 tačaka optužnice za ubistvo bez predumišljaja i udruživanje radi trgovine ljudima.

Video
Najčitanije