Svijet

Ubijen američki novinar, pronađen sa sedam prostrelnih rana

Ubijen američki novinar, pronađen sa sedam prostrelnih rana
Foto: Instagram/joshkrugerphl | Ubijen američki novinar, pronađen sa sedam prostrelnih rana

Američki novinar Džoš Kruger ubijen u svojoj kući u Filadelfiji, u saveznoj državi Pensilvaniji, saopštile su danas lokalne vlasti.

Policija je novinara bez svijesti, sa sedam prostrelnih rana na grudima i stomaku, našla na ulici ispred njegove kuće, nakon čega je prevezen u bolnicu gdje je ubrzo proglašen mrtvim, prenosi Glas Amerike.

Iz policije su naveli da zasad niko nije uhapšen i da još nije poznat motiv.

"Na početku smo istrage. Sagledaćemo sve uglove ovog napada da bismo istražili motive i kako bismo priveli osobu koja je počinila ovo gnusno ubistvo", rekla je zvaničnica policije Džasmin Rajli za američki portal, prenosi Tanjug.

Lokalna policija vjeruje da je neko ušao u kuću novinara, zatim ga upucao, nakon čega je ubica pobjegao, a Kruger je najvjerovatnije izašao napolje da traži pomoć komšija.

Komitet za zaštitu novinara je samo u 2022. godini zabilježio 67 ubistava novinara, a u SAD je dokumentovano 17 slučajeva od 1992. godine.

Od tih 17 slučajeva, Komitet je za 15 potvrdio da imaju veze sa profesijom novinara.

Prije nego što se vratio novinarstvu 2021. godine, Kruger je radio za gradske vlasti Filadelfije oko pet godina, kao direktor za komunikacije i portparol gradske Kancelarije za usluge beskućnicima.

Nagrađivan je kao slobodan novinar, a radio je za listove "Filadelfija inkvajerer", "Filadelfija sitizen" i "LQBTW nejšn" gdje je pisao o raznim temama - od LGBTQ zajednice do gradske i državne politike.

Na Krugerovom sajtu piše da je "poznat po tome što je doživio iskustva sa beskućništvom, HIV, filadelfijskom sivom ekonomijom, traumama i siromaštvom kroz svoje tekstove i komentare".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije