Svijet

Ubijeni u Norveškoj nisu nastradali od luka i strijele

Ubijeni u Norveškoj nisu nastradali od luka i strijele
Foto: Tanjug/AP | Ubijeni u Norveškoj nisu nastradali od luka i strijele
Srna

OSLO - Pet osoba ubijenih u malom norveškom gradu prošle nedjelje izbodeno je na smrt, ali nisu pogođeni lukom i strijelama, kako se prvobitno smatralo, saopštila je danas policija.

Četiri žene i jedan muškarac, starosti između 52 i 78 godina, poginuli su u napadima 13. oktobra u Kongsbergu, gradu oko 70 kilometara zapadno od glavnog grada Osla.

Tri osobe su, takođe, povrijeđene, uključujući policajca van dužnosti koji je pogođen lukom i strijelom u ranoj fazi napada, koji je trajao oko 35 minuta.

Izgleda da je napadač tada odbacio ovo oružje, rekli su istražioci.

Policijski inspektor Per Tomas Omholt rekao je da je pet osoba ubijeno tako što je izbodeno, ali je odbio da kaže da li se radi o nožu ili većem oružju.

"Neki su ubijeni u svojim domovima, drugi javno", rekao je Omholt na konferenciji za novinare.

Prošle srijede, policija je saopštila da je ubistvo počinio čovjek "naoružan" lukom i strijelom, a kasnije su dodali da je u pitanju bilo i drugo oružje.

Omholt nije rekao zašto je trebalo šest dana da razjasni koje oružje je korišćeno.

Istražioci vjeruju da je jedini osumnjičeni u slučaju, koga je policija prošle nedjelje imenovala Espen Andersen Braten /37 mentalno bolestan i trenutno se nalazi u zatvorenoj psihijatrijskoj ustanovi.

Ovo je najgori slučaj ove vrste od napada u Norveškoj 2011. godine, kada je desničarski ekstremista Anders Bering Brejivik ubio 77 ljudi, većinom tinejdžera u omladinskom kampu.

Povezana vijest:

Napad lukom i strijelom u Norveškoj teroristički čin?

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije