Svijet

Pratite nas na Google news

Ubio ženu i dvije kćerke, prijavio nestanak i gostovao na TV

Ubio ženu i dvije kćerke, prijavio nestanak i gostovao na TV
Foto: N.N. | Ubio ženu i dvije kćerke, prijavio nestanak i gostovao na TV
N.N.

Nakon što se danima pravio da ne zna gdje su i prijavio njihov nestanak, muškarac (33) iz američke države Kolorado priznao je da je ubio suprugu i dvoje djece.

Tijelo njegove trudne supruge Šenon Voc (34) pronađeno je u četvrtak uveče, a tijela ubijenih kćerkica, Bele i Seleste, još se traže.

Njen suprug, ubica Kristofer Voc je čak gostovao na televiziji praveći se da tako pomaže da se proširi informacija o nestaloj supruzi i djeci. U srijedu je gostovao u emisiji NBC-ja, a samo dan nakon gostovanja je uhapšen zbog sumnje da je ubio svoju porodicu. Policija čuva mnoge podatke koji sada zanimaju javnost - kako ih je ubio, i gdje su tijela djevojčica. U međuvremenu nije još poznato ni kako to da se nakon par dana glume da je očajan što su mu supruga i djeca nestale, Kristofer ipak odlučio da prizna ubistva. Na američkim portalima se mogu pronaći vijesti objavljene od ponedeljka do srijede, u kojima stoji da je "u Koloradu nestala trudnica s dvoje djece".

Kristofer je tokom davanja intervjua u srijedu na NBC-ju govorio da je očajan, da "ne može vjerovati šta se događa i da nema pojma gdje su mu supruga i djeca". U odvojenom intervjuu za Fox je pak dodao da mu je supruga rekla da ide do prijateljice.

"Rekla je da će s djecom otići do prijateljice i to je zadnje što sam dobio od nje", kazao je prije priznanja ubistva.

Kad su ga pitali jesu li se noć prije nestanka svađali, rekao je da nisu, da su imali emotivne razgovore do jutra, ali da se nisu posvađali. Ali, istražiteljima koji su radili na prijavi nestanka bilo je čudno da Šenon, i u slučaju da je odlučila tako naprasno da napusti supruga i odvede djecu negdje, sa sobom nije uzela nikakve lične stvari - ni novčanik, dokumente ili mobilni telefon. Takođe, u razgovoru s njihovim prijateljima i porodicom, nije se moglo naslutiti da je imala psihičkih i emotivnih problema. Svi su svjedočili da je bila aktivna koliko je mogla s obzirom na trudnoću i da se radovala trećem djetetu.

Dalja istraga će pokazati šta stoji iza svega, a iščekuju se i detaljnije informacije od policije, koja za vrijeme potrage za tijelima djevojčica ne želi da objavi kako ih je ubio i šta je učinio s njihovim tijelima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije